Fruit and Nut Chocolate Fridge cake

Ingrediënten

  • 1 x 200 gram pak Tim Tam- Original (in stukjes) 
  • 75 gram hazelnoten, geroosterd en gehakt
  • 75 gram macadamias, geroosterd en gehakt
  • 75 gram rozijnen
  • 300 gram melk chocolade, gehakt
  • 180 ml gecondenseerde melk
  • 50 gram boter, in stukjes
  • Cacaopoeder, ter decoratie 

 

Bereidingswijze

  1. Vet een schaal in (van 6cm diep, 9cm x 19cm bodem). Zet aan de zijkant van de schaal bakpapier met een overhang van +/- 2 cm. Doe de Tim Tams, hazelnoten, macadamias en rozijnen in een schaal.
  2. Doe de chocolade, gecondenseerde melk en boter in een steelpannetje en verwarm langzaam. Blijf roeren voor ongeveer 3 – 4 minuten of tot een een mooie massa is geworden. Voeg de massa toe aan de schaal met koekjes en noten en roer dit door elkaar.
  3. Giet het mengsel in de ingevette schaal, duw het glad zodat alle lucht er onder vandaan is. Smeer het glad met een lepel of spatel. Bedek de schaal en zet het voor 2 uur in de koelkast.  Keer de schaal om op een schaal, verwijder het bakpapier en strooi de cacaopoeder er overheen.

Klaar, serveren maar!