Jouw spreekbeurt

Ben jij van plan om je spreekbeurt over Tim Tam Slam koekjes te houden? Super leuk! Op deze pagina staan heel veel feitjes en tips die je daarvoor kunt gebruiken. Succes! 

Inleiding
Begin je spreekbeurt altijd met een korte inleiding. Vertel in deze inleiding waarom je voor het onderwerp Tim Tam Slam hebt gekozen. Misschien omdat dit je favoriete koekjes zijn of omdat je denkt dat nog niet heel veel klasgenootjes de koekjes kennen? In dit stuk mag het allemaal!

Leuke informatie om te vertellen tijdens de spreekbeurt
Wat zijn Tim Tam Slam koekjes?

Het kan zijn dat niet al je klasgenoten de Tim Tam Slam koekjes kennen en daarom is het handig om eerst uit te leggen wat voor koekjes het nu precies zijn. De Tim Tam  bestaan namelijk uit 2 (chocolade) biscuit koekjes met daartussen een crème vulling en ze zijn overgoten met een flinke laag chocolade. 

De originele Tim Tam heeft een vulling van boter, cacao en vanille, maar tegenwoordig zijn er veel meer smaken verkrijgbaar. Zo worden de koekjes nu ook gemaakt met een framboos, karamel en mint vulling. Voor elk wat wils! Ondanks al deze nieuwe smaken wordt de originele Tim Tam nog steeds het meeste verkocht.

De belangrijkste ingrediënten voor de Tim Tam Slams zijn chocolade, suiker, bloem en plantaardige olie. De chocolade over de Tim Tams heeft een unieke smaak, want deze wordt speciaal voor de koekjes gemaakt!

Tip! Misschien is het leuk om met behulp van een Powerpoint of Prezi een aantal afbeeldingen te laten zien? Zo weet iedereen waar jij over praat!​​

Waar komen de Tim Tams vandaan?

De Tim Tam Slam koekjes komen niet uit Nederland, maar helemaal uit Australië. De Australiër Ian Norris kwam in 1958 al met het idee voor de koekjes en Ross Arnott heeft toen der tijd de naam ‘Tim Tam’ bedacht. Pas 6 jaar later (in 1964) waren de koekjes helemaal geperfectioneerd en konden de eerste ook daadwerkelijk verkocht worden. 

Tim Tam Slam vandaag de dag

Vanaf het begin af aan heeft de Arnott’s fabriek de koekjes geproduceerd en dit doen ze nu nog steeds. Ze zijn momenteel zo populair in Australië, dat er maar liefst 670 miljoen koekjes per jaar worden gemaakt. Slechts 2% van alle Australiërs heeft nog nooit gehoord van Tim Tam. Per minuut worden er in de Arnott’s fabriek in Sydney 3.000 originele Tim Tam biscuits geproduceerd en in 24 uur tijd gaat er maar liefst 20 ton zelfgemaakte chocolade doorheen. 

Ook buiten Australië zijn de koekjes erg populair. Wereldwijd worden er miljoenen verkocht en om deze grote aantallen te kunnen leveren, zijn er inmiddels meerdere fabrieken. Deze staan onder andere in Newcastle, Brisbane en Adelaide.

Hoe eet je een Tim Tam?

Het moge duidelijk zijn dat de Tim Tams geen normale koekjes zijn. Ze zijn niet voor niks immens populair over de hele wereld. Je kunt een Tim Tam als een normaal koekje eten, maar het is nog lekkerder om dit op de speciale manier te doen! Bijt aan de onder- en bovenkant een stukje af, doop het koekje in de koffie en zuig erop als een rietje. Zodra je het drinken voelt opkomen, stop je het koekje in je mond en smullen maar!

De koekjes worden over het algemeen het meest gegeten met een kop koffie erbij, maar met een beker warme chocolademelk of thee, zijn de koekjes ook onweerstaanbaar lekker!

Tip! Op internet staan genoeg leuke filmpjes die laten zien hoe je de Tim Tams moet eten!

Afsluiting
Na jouw spreekbeurt weet iedereen wat Tim Tam koekjes zijn, waar ze vandaan komen en hoe je ze moet eten… maar wat is er nu leuker dan ze ook te proeven? Bestel daarom meteen een aantal verpakkingen en wie weet scoor je zo ook wat extra punten bij de meester of juf! Dat wordt smullen!

Quizzz

  1. Wat is de meest verkochte smaak van de Tim Tam Slams?
    De originele Tim Tam
  2. Uit welk land komen de Tim Tam Slam koekjes?
    Uit Australië
  3. Hoeveel Tim Tam Slams worden er per jaar gemaakt in Australië?
    670 miljoen!

Wij hebben ook een erg leuke 'Wist je dat...'  pagina waar je nog veel meer feitjes kunt vinden! Heel veel succes met je spreekbeurt. Zet hem op!