Tim Tam Chocolate Pavlova

Zin in een lekkere zomerse en luchtig gebak? Dan kan deze Tim Tam Pavlova wel eens een goede uitkomst zijn. Je staat er wel even voor in de keuken, maar dan heb je ook wel iets extra lekkers!

 

Ingrediënten

  • 6 middelgrote eieren (gesplitst)
  • 300 g basterdsuiker
  • 6 g cacaopoeder
  • 14 g maizena
  • 30 ml witte azijn
  • 15 ml vanille extract
  • 1 pak original Tim Tam biscuits
  • 300 ml geslagen room
  • Frambozen (voor decoratie)

 

 Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 150ᵒC. Leg bakpapier op de bakplaat. Doe de eiwitten en 5 ml van het azijn in een schone droge schaal en mix de eiwitten stijf totdat er pieken ontstaan.

  2. Voeg langzaam de suiker toe aan het eiwit. Roer dit er geleidelijk doorheen. Roer 5 tot 10 minuten totdat de suiker opgelost is en de mix glad, stijf en glanzend is.

  3. Voeg de (gezeefde) cacao en maizena toe. Voeg de overgebleven azijn en het vanille extract toe, roer 6 Tim Tam biscuits in stukjes er doorheen met een lepel. Giet het vervolgens op de bakplaat.

  4. Strijk de pavlova glad met behulp van een spatel. Bak gedurende 20 minuten op 150 graden. Verminder de temperatuur hierna naar 120 graden en bak nog eens 1 uur en 40 minuten. De Pavlova is nu bleek en knapperig. Zet de oven op een kier en laat de Pavlova afkoelen.

  5. Leg de Pavlova op een schaal om te serveren. Sla de slagroom stijf, strijk deze over de Pavlova en decoreer het met frambozen en de overige Tim Tams.

 

Meer van dit soort zomerse lekkernijen? Bekijk dan deze Choc Framboos Shake of Frozen Frambozen Fingers