Tim Tam Chocolate Pavlova

Ingrediënten

  • 6 eieren, gesplitst
  • 300 gram basterdsuiker
  • 6 gram cacaopoeder
  • 14 gram maizena
  • 30 ml witte azijn
  • 15 ml vanille extract
  • 1 pak original Tim Tam biscuits
  • 300 ml geslagen room
  • Frambozen ter decoratie

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 150ᵒC. Leg bakpapier de bakplaat. Doe de eiwitten en de 5 ml  azijn in een schone droge schaal en mix de eiwitten stijf totdat er pieken ontstaan.
  2. Voeg langzaam de suiker toe aan de eiwitten, geleidelijk er doorheen roeren. Roer 5 – 10 minuten totdat de suiker opgelost is en de mix glad, stijf en glanzend is.
  3. Voeg de (gezeefde) cacao en maizena toe.  Voeg de overgebleven azijn en vanille extract toe, roer 6 Tim Tam biscuits in stukjes er doorheen met een metalen lepel. Giet het op de bakplaat.
  4. Strijk de pavlova glad met behulp van een spatel. Bak gedurende 20 minuten op 150 graden, verminder de temperatuur naar 120 graden en bak nog eens 1 uur en 40 minuten. De Pavlova is nu bleek en knapperig. Zet de oven op een kier en laat de Pavlova afkoelen.
  5. Leg de Pavlova op een schaal om te serveren. Sla de slagroom stijf, strijk deze over de Pavlova en decoreer met het fruit en de overige Tim Tams.