Tim Tam Cream Pie

Ingrediënten

  • 400 g (2 pakjes) Arnott’s Tim Tam
  • 60 g ongezouten boter, gesmolten
  • 5 eidooiers
  • 1 gram vanille extract
  • 120 gram basterdsuiker 
  • 10 gram cacao poeder
  • 10 gr maïzena
  • 5 gram zout
  • 500 ml. melk, warm
  • 200 gram pure chocolade, fijngehakt
  • 5 ml whisky
  • 300 ml. slagroom
  • 1 vanillestokje, zaden eruit
  • 5 gram poedersuiker
  • Chocolade krullen als decoratie

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180ᵒC.
  2. Verkruimel de Tim Tams in een food processor. Voeg de boter toe aan de Tim Tam kruimels, roeren en doe de massa in een springvorm  (23 cm) en druk deze aan op de bodem. Bak deze bodem in 15 minuten en laat hem afkoelen.
  3. Ondertussen maken we de chocolade custard door de eieren, vanille, suiker, cacao, maizena en zout te kloppen in een sauspannetje. Klop geleidelijk de melk er door tot een gladde massa. Breng de massa aan de kook en blijf roeren. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade en whisky toe, blijf roeren totdat de chocolade is gesmolten en de custard een gladde massa is. Doe de massa in een schaal, dek deze af en zet hem weg om af te koelen tot kamertemperatuur, +/- 1 uur.
  4. Als de custard is afgekoeld, spatel hem dan over de bodem en laat de taart 4 uur opstijven in de koelkast. Klop de slagroom met de vanillin de poedersuiker, decoreer hier de taart mee.