Tim Tam Shooters

Verwen je gasten met deze heerlijke Tim Tam shooters! Het perfecte dessert met stukjes Tim Tam, chocolademousse en slagroom.

Allergenen: Dit recept kan gluten, tarwe, ei, melk en lactose bevatten.

Wat heb je nodig?

  • 6 Tim Tam Original koekjes, gebroken in grote stukken
  • 12 hele Tim Tam Original koekjes
  • 2 eieren, gescheiden
  • 150gr pure chocolade, gesmolten en licht afgekoeld
  • 400ml slagroom, opkloppen
  • Cacao poeder

Wat moet je doen?

  1. Verkruimel de Tim Tam koekjes in een food processor.
  2. Verdeel de verkruimelde koekjes over 12 glaasjes van ongeveer 80ml.
  3. Doe het eigeel en de gesmolten chocolade in een kom en roer tot een glad mengsel.
  4. Voeg de helft van de opgeklopte slagroom toe aan het chocolademengsel en roer voorzichtig. 
  5. Zet de andere helft van de slagroom terug in de koelkast.
  6. Doe het eiwit in een schone, droge kom en klop het bijna stijf.
  7. Voeg het opgeklopte eiwit toe aan het chocolademengsel en roer voorzichtig tot het mooi egaal is.
  8. Verdeel het mengsel over de glaasjes. Laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  9. Voor het serveren decoreer je de glaasjes met de slagroom die over is en strooi je hier met een zeefje wat cacaopoeder over. 
  10. Maak het geheel af met een aantal gebroken Tim Tam koekjes.

Geniet ervan!