Tim Tam Spread

Tim Tam spread… Tim Tam boter... Hoe je het ook wil noemen, het is súper lekker en ook nog eens makkelijk te maken! 

Wat heb je nodig:

  • Steelpan
  • Spatel
  • Staafmixer
  • Ziplock zak
  • Deegroller
  • 18 Tim Tams
  • 300 ml verdikte room

Wat moet je doen:

  • Doe de Tim Tams in een grote ziplock zak en geef ze ervan langs met een deegroller (ze hoeven niet fijn geplet te worden, grove stukken zijn prima).
  • Doe de geplette Tim Tams in een middelgrote pan met room op en zet het op laag vuur.
  • Blijf het mengsel roeren totdat de roomvulling en chocolade coating van de Tim Tams smelt en zich vermengt met de room. 
  • Roer totdat de koekkruimels zacht zijn en het mengsel is samengesmolten. Misschien blijven er wat klontjes over, maar dat is geen probleem! 
  • Haal het Tim Tam mengsel van het vuur en pureer het met een staafmixer tot het dik en glanzend is (geen klontjes meer dus! Je wil een zijdezacht mengsel).
  • Doe Tim Tam spread in een schone glazen pot en bewaar deze in de koelkast. De spread is een week houdbaar.
  • Smeren maar!

Met dit recept maak je ongeveer 500 ml Tim Tam boter.

Waarmee kun je de Tim Tam boter allemaal eten?

  • Op toast
  • Als dip voor fruit (aardbeien mmm)
  • Als vulling voor een cake
  • Als chocolademelk (2 eetlepels door hete melk)
  • Als crepe vulling

Credits to Bellyrumbles