Fruit and Nut Chocolate Fridge cake
Zoek je een cake die makkelijk te maken is? Zoek dan niet verder! Deze overheerlijke fridge cake met noten is supermakkelijk om te maken. Zeker omdat je ‘m niet hoeft te bakken!
Ingrediënten
- Pak Tim Tam Originals (in stukjes)
- 75 g hazelnoten, geroosterd en gehakt
- 75 g macadamias, geroosterd en gehakt
- 75 g rozijnen
- 300 g melkchocolade (in stukjes
- 180 ml gecondenseerde melk
- 50 g boter (in stukjes)
- Cacaopoeder (voor decoratie)
Bereidingswijze
-
Neem een schaal van ongeveer 6 centimeter diep en een bodem van 9 x 19 centimeter en vet deze helemaal in. Zet aan de zijkant van de schaal bakpapier met een overhang van ongeveer 2 centimeter. Doe de Tim Tams, hazelnoten, macadamia's en de rozijnen in een andere schaal.
-
Doe de chocolade, gecondenseerde melk en boter in een steelpannetje en verwarm dit langzaam. Blijf roeren voor ongeveer 3-4 minuten tot het een mooi gesmolten massa is geworden. Voeg de massa toe aan de schaal met koekjes en noten en roer dit door elkaar.
-
Giet het mengsel in de ingevette schaal en druk het aan, zodat alle lucht er onder vandaan is. Smeer het vervolgens glad met een lepel of spatel. Bedek de schaal met folie en zet het voor 2 uur in de koelkast.
-
Na 2 uur keer de schaal om op een plat bord en verwijder je het bakpapier. Strooi tot slot de cacaopoeder er over.
Probeer ook eens de Tim Tam Rocky Road.