Tim Tam Mousse Tart

Ingrediënten

  • 2 x 200g pak Tim Tam- Original, verkruimeld
  • 60 gram boter, gesmolten
  • 100g pure chocolade, in stukjes
  • 600 ml slagroom

 

Bereidingswijze

  1. Gebruik een 6cm-diepe, 22cm diameter springvorm. Plaats bakpapier in de bakvorm Verkruimel 1 pak TimTams in de food processor of blender. Voeg de boter toe en maak er een massa van. Doe de massa in de springvorm en maak hier de bodem van. Laat dit afkoelen voor +/- 30 minuten. 
  2. Maak nu de chocolade mousse. Doe de chocolade en de helft van de slagroom in een pan en verwarm. Blijf roeren totdat het een mooie massa is en laat het dan 15 minuten afkoelen. Gebruik een elektrische mixer en klop de chocolade slagroom stijf. Roer de chocolade mix en een half pak verkruimelde Tim Tams door elkaar. Spatel deze over de bodem in de springvorm en laat de taart een nacht rusten. 
  3. Garneer de taart met de overgebleven Tim Tams en de slagroom.