Tim Tam Fudge

Met dit recept maak je gemakkelijk (én zonder oven) heerlijke romige blokjes Tim Tam fudge van melkchocolade. Dit heb je allemaal nodig voor 40 tot 50 stukjes fudge: 

Benodigdheden:

  • 1 blikje gecondenseerde melk (400g)

  • Melkchocolade (400g)

  • 1 tl vanille-extract

  • 150 gram Tim Tams in stukjes

  • Extra Tim Tams ter decoratie

  • Bakblik

  • Steelpan

 

Wat moet je doen?

  • Leg bakpapier in een ovenschaal of bakvorm (16 x 24 cm) 

  • Hak de Tim Tams fijn of doe ze in een afgesloten zakje en sla hierop met iets zwaars (zoals een deegroller). 

  • Verdeel het Tim Tam strooisel over de bakplaat.

  • Verhit de gecondenseerde melk en chocolade op een laag vuurtje in een steelpan en roer totdat je een egale massa hebt.

  • Voeg het vanille-extract en de fijngehakte Tim Tams toe en roer deze door het mengsel.

  • Leeg het mengsel in de ovenschaal en verspreid het gelijkmatig. Leg er nog wat extra Tim Tams bovenop.

  • Laat het mengsel een uur afkoelen op het aanrecht. Zet hem daarna in de koelkast voor minimaal 3 uur (het liefst een nachtje).

  • Bewaar de heerlijke fudge in een koektrommel of een afsluitbare bak. Dan blijft het minimaal een week goed!

Smullen maar!