Tim Tam Mousse

Ingrediënten

  • 150 gram pure chocolade, in stukjes
  • 25 gram botter, in stukjes
  • 2 eieren , gesplitst 
  • 300 ml slagroom
  • 1 pakje Original Tim Tam biscuits

 

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade in een pannetje of de magnetron (om de minuut even roeren in de magnetron). Voeg de boter toe en roer het glad. Laat 2 minuten rusten en roer het eigeel erdoor. 
  2. Klop ¾ slagroom slagroom stijf.
  3. Klop de eiwitten in een schaal stijf (tot er pieken ontstaan). Roer voorzichtig de slagroom door de chocolademassa en 2 lepels eiwit, daarna al het eiwit.
  4. Verkruimel 7 Tim Tam Biscuits en roer door de mousse. Vul de glazen en laat het 3 uur afkoelen. 
  5. Klop de overgebleven slagroom stijf, verkruimel de overgebleven Tim Tams en garneer hier de mousse mee.