Tim Tam Brownies

Zijn brownies ook één van jouw favo snacks? Wacht dan maar tot je de Tim Tam Brownies hebt geproefd! Met dit recept maak je ze met gemak.

Wat heb je nodig?

  • 150g boter

  • 180g pure chocolade gesneden

  • 135g basterdsuiker

  • 135g bruine suiker

  • 3 eieren licht opgeklopt

  • 2 eetlepels cacaopoeder

  • 320g bloem

  • 185g Tim Tam White

  • Bakplaat van 16 x 26 cm

  • Hittebestendige kom

  • Pan


Wat moet je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 180C (160C hetelucht).

  2. Vet een bakvorm van 16 x 26 cm (bodem) in. Bekleed de bodem en zijkanten met 2 lagen bakpapier en laat het papier 2 cm boven de randen van de bakvorm uitsteken.

  3. Doe de boter en chocolade in een pan op middelhoog vuur. Kook, af en toe roerend, gedurende 5 minuten of tot het gesmolten en gemengd is. Giet het mengsel in de hittebestendige kom en laat het 10 minuten afkoelen.

  4. Snijd ondertussen elke Tim Tam in 4 stukjes.

  5. Roer de basterdsuiker en bruine suiker door het afgekoelde chocolademengsel. Roer daarna het ei erdoor en dan de (gezeefde) cacao en bloem. Nu mogen de stukjes Tim Tam erdoor. Giet het mengsel in de voorbereide bakvorm. Maak de bovenkant waterpas met een spatel en duw de koekjes in het beslag.

  6. Bak 35 tot 40 minuten of tot het midden van de brownie stevig aanvoelt. Laat afkoelen in de bakvorm (we weten dat het moeilijk is om niet meteen aan te vallen!). Gooi wat extra cacao over de brownies, snij ze in blokjes en je bent klaar om ze op te dienen.

Geniet van je Tim Tam Brownies!