Tim Tam Mint Cheesecake cups

Dit heerlijke nagerecht moet je een keer proberen! In no-time heb je deze cheesecake cups klaar en daar komt geen oven aan te pas.

 

Ingrediënten:

  • 200 g donkere chocolade
  • 160 ml slagroom
  • 12 Tim Tam biscuits Mint
  • 250 g roomkaas
  • 85 g basterdsuiker
  • 600 ml slagroom
  • 1 theelepel pepermunt extract 
  • Groene eetbare kleurstof

 

Bereidingswijze:

  1. Start met de Chocoladesaus. Smelt de chocolade met de slagroom voor 30 seconden in de magnetron en roer het tot een glad mengsel. Herhaal dit totdat het een gladde saus is.  

  2. Doe vervolgens de Tim Tam biscuits in een blender en verkruimel ze.

  3. Hierna maak je de cheesecake vulling. Roer de roomkaas met de suiker in een mixer tot een glad beslag. 

  4. Voeg de slagroom, pepermunt extract en de kleurstof toe en mix het verder tot het een glad mengsel is.

  5. Spatel een gedeelte van de Tim Tam crumb door het mengsel.

  6. Gebruik kleine doorzichtige schaaltjes of glazen waar je het mengsel in gaat gieten. 

  7. Het serveren doe je in lagen: eerst de Tim Tam crumble, daarna de roomkaas vulling, dan de chocoladesaus, weer roomkaas vulling, nog een laag chocoladesaus en maak het af met nog een laag Tim Tam crumble.

 

Proef deze Mint Slice Cake ook eens!