Tim Tam pancakes

Lekker als ontbijt, tijdens de lunch of gewoon als tussendoortje...

 

Ingrediënten

  • 160 g Arnott’s Tim Tams
  • 260 g zelfrijzend bakmeel
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • 50 g kristalsuiker
  • 360 ml melk
  • 1 middelgroot ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 40 g boter (gesmolten)
  • Caramel ijs en chocoladesaus (om te serveren)

 

Bereidingswijze

  1. Houd 4 hele Tim Tams apart. De resterende koekjes verkruimel je in een blender.

  2. Mix de bloem, het bakpoeder en de suiker in een kom. Meng de melk, het ei en de vanille in een andere kom. Voeg de twee mengsels samen en roer het tot het een glad mengsel is. Het beslag is klaar.

  3. Verhit een middelgrote koekenpan. Doe er een klontje boter of een scheutje zonnebloemolie in, zodat je goed kan bakken. Bak de pannenkoekjes, gebruik ongeveer 60 gram beslag voor één pannenkoekje. Herhaal dit tot je 4 pannenkoekjes hebt.

  4. Besprenkel de pannenkoekjes met de verkruimelde koekjes.

  5. Bak ze ongeveer 2 à 3 minuten, tot er luchtbelletjes te zien zijn. Draai ze dan om en bak ze nog ongeveer 2 minuten. 

  6. Leg de pannenkoekjes op een bord en bedek ze met aluminiumfolie om ze warm te houden. Ga nu verder met de volgende pannenkoekjes. Tussendoor de pan opnieuw invetten.

  7. Snijd de apart gehouden Tim Tam koekjes in partjes. Verdeel de pannenkoekjes over de borden die je gaat uitserveren. Top deze af met een bolletje ijs, chocoladesaus, Tim Tam stukjes en Tim Tam kruimels.

 

Probeer ook eens een broodje Tim Tam...