Tim Tam pancakes

Ingrediënten

160gr Arnott’s Tim Tam

260gr zelfrijzend bakmeel

¼ theelepel bakpoeder

50gr kristalsuiker

360ml melk

1 ei

1 theelepel vanille extract

40gr boter (gesmolten)

caramel ijs en chocolade saus om te serveren

 

Bereidingswijze

  1. Houd 4 hele Tim Tam koekjes apart. De resterende koekjes verkruimel je in een food processor.
  2.  Meng de bloem, het bakpoeder en de suiker in een kom. Meng de melk, het ei en de vanille in een andere kom. Voeg de twee mengsels samen en roer tot een glad mengsel. Het beslag is klaar.
  3. Verhit een medium grote koekenpan. Doe er wat vet in om te bakken, bijvoorbeeld een klontje boter of een scheutje zonnebloemolie. Bak de pannenkoekjes, gebruik ongeveer 60gr beslag voor één pannenkoekje. Herhaal dit tot je 4 pannenkoekjes hebt.

Besprenkel de pannenkoekjes met de verkruimelde koekjes.

Bak ze ongeveer 2 a 3 minuten of tot er luchtbelletjes te zien zijn. Draai ze om.

Bak ongeveer 2 minuten. Leg de pannenkoekjes op een bord en bedek deze losjes om ze warm te houden met bijvoorbeeld aluminiumfolie. Ga nu verder met de volgende pannenkoekjes. Tussendoor de pan opnieuw invetten.

  1. Snijd de apart gehouden Tim Tam koekjes in partjes. Verdeel de pannenkoekjes over de borden die je gaat serveren. Top deze af met een bolletje ijs, chocolade saus, Tim Tam partjes en Tim Tam kruimels.

 

Eet smakelijk!

 

*Bron recept en afbeelding