Let op: De laatste verzenddag van 2024 is donderdag 19 december. Bestel vóór 12:00 uur om jouw pakket nog dit jaar te ontvangen. Bestellingen na deze tijd worden vanaf 2025 verzonden. Bedankt voor je begrip!

Mint Slice Cake

Met dit recept ga je zeker de show stelen op de eerstvolgende verjaardag!

 

Ingrediënten 

  • 50 g cacaopoeder
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 185 ml (kokend) water
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 g bloem
  • 185 g boter op kamertemperatuur 
  • 255 g bruine suiker
  • 3 middelgrote eieren
  • 200 g pure chocolade
  • 125 ml slagroom
  • 7 Arnott's Mint Slice biscuits
  • Verse munt blaadjes

Voor de botercrème: 

  • 250 g boter op kamertemperatuur
  • 450 g suikerglazuur mengsel
  • 2 theelepels pepermuntessence

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Pak een taartvorm van 20 centimeter erbij en vet de randen in. Bedek de bodem met bakpapier. 

  2. Zeef de cacaopoeder en baksoda in een kom. Roer het kokende water erdoor totdat het een glad mengsel wordt. Zet dit even opzij zodat het kan afkoelen.

  3. Zeef het zelfrijzende bakmeel en de bloem in een aparte kom. 

  4. Gebruik een mixer om de boter met de suiker te mengen tot het een glad en romig mengsel is. Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe en klop steeds goed door. 

  5. Voeg daarna de helft van het bloemmengsel toe, vervolgens het cacaomengsel en als laatste de andere helft van het bloemmengsel.  

  6. Giet het beslag in de taartvorm en bak dit in 50 minuten af. Prik in het midden van de taart. Zodra een prikker schoon uit de taart komt is het gaar.

  7. Laat het 10 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder daarna de vorm en laat de taart op een rek volledig afkoelen. 

  8. In de tussentijd kan de botercrème gemaakt worden. Gebruik de mixer nogmaals om de 250 gram boter tot een glad en romig beslag te mixen. Voeg vervolgens het suikerglazuur mengsel toe. Niet alles in 1 keer, maar steeds een grote eetlepel. Voeg als laatste de pepermuntessence toe. 

  9. Gebruik een groot gekarteld mes om de cake in drie horizontale lagen te snijden. Leg de taartbodem op een serveerschaal en smeer de helft van de botercrème er op uit. Leg de middelste laag erop en smeer de rest van de botercrème uit. Dek dit af met de laatste cake laag. 

  10. The finishing touch! Plaats de pure chocolade en de slagroom in de magnetron. Roer dit iedere minuut om tot het volledig vloeibaar en glad is. Verspreid dit over de taart. Plaats om het af te maken de Mint Slice biscuits en de verse munt blaadjes bovenop.

 

Proef ook deze Tim Tam Mint Cheesecake Cups eens!