Tim Tam Cheesecake
Deze no-bake Tim Tam cheesecake is echt watertandend lekker!
Ingrediënten
- 425 g Tim Tams
- 75 gram boter (gesmolten)
- 2 theelepels gelatine
- 2 eetlepels water
- 375 g Monchou
- 1 theelepel vanille-extract
- 100 g basterdsuiker
- 300 ml dikke crème
- 180 g witte chocolade (gesmolten)
Bereidingswijze
-
Vet een ronde bakvorm van 20 centimeter in en bedek de bodem met bakpapier.
-
Vermaal de Tim Tams met een mixer. Voeg de gesmolten boter toe. Mix alles met elkaar en verdeel het mengsel evenredig over de bodem van de bakvorm. Gebruik een lepel om de bodem aan te drukken.
-
Snijd voor de vulling ongeveer 200 gram van de Tim Tams in grote en kleine stukken.
-
Strooi in een kleine hittebestendige kom de gelatine over het water. Plaats de kom op een pan met kokend water en roer het door tot de gelatine gesmolten is. Laat het 5 minuten afkoelen.
-
Gebruik vervolgens een mixer om de monchou, het vanille-extract en de basterdsuiker te kloppen tot een glad beslag. Klop de crème erdoorheen tot het goed gemengd is. Doe hetzelfde met de witte chocolade en de gelatine.
-
Roer de gehakte Tim Tams er doorheen en verdeel de vulling over de bodem.
-
Zet dit minimaal 3 uur in de koelkast tot het hard geworden is.
-
Breek de overige Tim Tams en verdeel dit bovenop.
Misschien ben je ook wel benieuwd naar de Tim Tam Mint Cheesecake Cups...