Tim Tam Cream Pie
Iets te vieren? Bak dan deze monsterlijke Tim Tam Cream Pie. Om je bord bij af te likken…
Ingrediënten
- 400 g (2 pakjes) Arnott’s Tim Tam
- 60 g ongezouten boter (gesmolten)
- 5 eidooiers
- 1 g vanille extract
- 120 g basterdsuiker
- 10 g cacaopoeder
- 10 g maïzena
- 5 g zout
- 500 ml melk (warm)
- 200 g pure chocolade (fijngehakt)
- 5 ml whisky
- 300 ml slagroom
- 1 vanillestokje (zonder zaden)
- 5 g poedersuiker
- Chocoladekrullen voor decoratie
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven op 180ᵒC.
-
Verkruimel de Tim Tams in een blender. Voeg de boter toe aan de kruimels, roer het mengsel goed door elkaar en doe de massa in een springvorm (23 centimeter). Druk het mengsel aan op de bodem. Bak de bodem in 15 minuten en laat het afkoelen.
-
Ondertussen maak je de chocolade custard door de eieren, vanille, suiker, cacao, maizena en zout te kloppen in een sauspannetje. Klop geleidelijk de melk erdoor tot een gladde massa. Breng de massa aan de kook en blijf roeren.
-
Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade en whisky toe, blijf roeren totdat de chocolade is gesmolten en de custard opnieuw een gladde massa is. Doe het mengsel in een schaal, dek deze af en zet het weg om af te koelen tot kamertemperatuur, +/- 1 uur.
-
Als de custard is afgekoeld, spatel het dan over de bodem en laat de taart 4 uur opstijven in de koelkast.
Meer Tim Tam taarten ontdekken? Bekijk deze Tim Tam Cheesecake dan eens.