Tim Tam Mousse
De koning onder de toetjes: chocolademousse. Met dit Tim Tam recept maak je ‘m zoals je nog nooit eerder geproefd hebt!
Ingrediënten
- 150 g pure chocolade (in stukjes)
- 25 g boter (in stukjes)
- 2 eieren (gesplitst)
- 300 ml slagroom
- 1 pakje Original Tim Tam Biscuits
Bereidingswijze
-
Smelt de chocolade in een pannetje of de magnetron (om de minuut even roeren als je het in de magnetron doet). Voeg vervolgens de boter toe en roer het tot een glad mengsel. Laat dit 2 minuten rusten en roer daarna het eigeel erdoor.
-
Klop ¾ van de slagroom stijf.
-
Klop de eiwitten in een schaal stijf (tot er pieken ontstaan). Roer voorzichtig de slagroom en 2 lepels eiwit door de chocolademassa. Daarna roer je voorzichtig de rest van het eiwit erdoorheen.
-
Verkruimel 7 Tim Tam Biscuits en roer ze door de mousse. Vul de glazen met het mengsel en laat het 3 uur afkoelen.
-
Klop de overgebleven slagroom stijf, verkruimel de overgebleven Tim Tams en garneer hier de mousse mee.
Misschien vind je deze Tim Tam Mousse Tart en de Tim Tam White Chocolate Mousse ook erg lekker!