Tim Tam Mousse Tart
Met maar weinig ingrediënten maak je deze taart al. Hij is niet alleen heel makkelijk om te maken, hij smaakt ook nog eens hemels!
Ingrediënten
- 2 pakken Tim Tam- Originals, (verkruimeld)
- 60 g boter (gesmolten)
- 100 g pure chocolade (in stukjes)
- 600 ml slagroom
Bereidingswijze
-
Gebruik een springvorm van 22 centimeter diameter. Plaats bakpapier in de bakvorm. Verkruimel 1 pak Tim Tams in een blender en voeg de boter toe. Maak vervolgens een egale massa.
-
Doe de massa in de springvorm en maak hier de bodem van. Laat dit afkoelen voor ongeveer 30 minuten.
-
Maak vervolgens de chocolade mousse. Doe de chocolade en de helft van de slagroom in een pan en verwarm het. Blijf roeren totdat het een glanzende massa wordt en laat het dan 15 minuten afkoelen.
-
Gebruik een elektrische mixer en klop het mengsel van chocolade en slagroom stijf.
-
Roer de chocolade mix en een half pak verkruimelde Tim Tams door elkaar. Spatel deze over de bodem in de springvorm en laat de taart een nacht rusten.
-
Garneer de taart met de overgebleven Tim Tams en de slagroom.
Misschien vind je de Tim Tam Mousse ook wel erg lekker!