Tim Tam Shooters
Verwen je gasten met deze heerlijke Tim Tam shooters! Het perfecte dessert met stukjes Tim Tam, chocolademousse en slagroom.
Allergenen: Dit recept kan gluten, tarwe, ei, melk en lactose bevatten.
Wat heb je nodig?
- 6 Tim Tam Original koekjes, gebroken in grote stukken
- 12 hele Tim Tam Original koekjes
- 2 eieren, gescheiden
- 150gr pure chocolade, gesmolten en licht afgekoeld
- 400ml slagroom, opkloppen
- Cacao poeder
Wat moet je doen?
- Verkruimel de Tim Tam koekjes in een food processor.
- Verdeel de verkruimelde koekjes over 12 glaasjes van ongeveer 80ml.
- Doe het eigeel en de gesmolten chocolade in een kom en roer tot een glad mengsel.
- Voeg de helft van de opgeklopte slagroom toe aan het chocolademengsel en roer voorzichtig.
- Zet de andere helft van de slagroom terug in de koelkast.
- Doe het eiwit in een schone, droge kom en klop het bijna stijf.
- Voeg het opgeklopte eiwit toe aan het chocolademengsel en roer voorzichtig tot het mooi egaal is.
- Verdeel het mengsel over de glaasjes. Laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Voor het serveren decoreer je de glaasjes met de slagroom die over is en strooi je hier met een zeefje wat cacaopoeder over.
- Maak het geheel af met een aantal gebroken Tim Tam koekjes.
Geniet ervan!