Let op: De laatste verzenddag van 2024 is donderdag 19 december. Bestel vóór 12:00 uur om jouw pakket nog dit jaar te ontvangen. Bestellingen na deze tijd worden vanaf 2025 verzonden. Bedankt voor je begrip!

Tim Tam Spread

Tim Tam spread… Tim Tam boter... Hoe je het ook wil noemen, het is súper lekker en ook nog eens makkelijk te maken! 

Wat heb je nodig:

  • Steelpan
  • Spatel
  • Staafmixer
  • Ziplock zak
  • Deegroller
  • 18 Tim Tams
  • 300 ml verdikte room

Wat moet je doen:

  • Doe de Tim Tams in een grote ziplock zak en geef ze ervan langs met een deegroller (ze hoeven niet fijn geplet te worden, grove stukken zijn prima).
  • Doe de geplette Tim Tams in een middelgrote pan met room op en zet het op laag vuur.
  • Blijf het mengsel roeren totdat de roomvulling en chocolade coating van de Tim Tams smelt en zich vermengt met de room. 
  • Roer totdat de koekkruimels zacht zijn en het mengsel is samengesmolten. Misschien blijven er wat klontjes over, maar dat is geen probleem! 
  • Haal het Tim Tam mengsel van het vuur en pureer het met een staafmixer tot het dik en glanzend is (geen klontjes meer dus! Je wil een zijdezacht mengsel).
  • Doe Tim Tam spread in een schone glazen pot en bewaar deze in de koelkast. De spread is een week houdbaar.
  • Smeren maar!

Met dit recept maak je ongeveer 500 ml Tim Tam boter.

Waarmee kun je de Tim Tam boter allemaal eten?

  • Op toast
  • Als dip voor fruit (aardbeien mmm)
  • Als vulling voor een cake
  • Als chocolademelk (2 eetlepels door hete melk)
  • Als crepe vulling

Credits to Bellyrumbles