Tim Tam Spread
Tim Tam spread… Tim Tam boter... Hoe je het ook wil noemen, het is súper lekker en ook nog eens makkelijk te maken!
Wat heb je nodig:
- Steelpan
- Spatel
- Staafmixer
- Ziplock zak
- Deegroller
- 18 Tim Tams
- 300 ml verdikte room
Wat moet je doen:
- Doe de Tim Tams in een grote ziplock zak en geef ze ervan langs met een deegroller (ze hoeven niet fijn geplet te worden, grove stukken zijn prima).
- Doe de geplette Tim Tams in een middelgrote pan met room op en zet het op laag vuur.
- Blijf het mengsel roeren totdat de roomvulling en chocolade coating van de Tim Tams smelt en zich vermengt met de room.
- Roer totdat de koekkruimels zacht zijn en het mengsel is samengesmolten. Misschien blijven er wat klontjes over, maar dat is geen probleem!
- Haal het Tim Tam mengsel van het vuur en pureer het met een staafmixer tot het dik en glanzend is (geen klontjes meer dus! Je wil een zijdezacht mengsel).
- Doe Tim Tam spread in een schone glazen pot en bewaar deze in de koelkast. De spread is een week houdbaar.
- Smeren maar!
Met dit recept maak je ongeveer 500 ml Tim Tam boter.
Waarmee kun je de Tim Tam boter allemaal eten?
- Op toast
- Als dip voor fruit (aardbeien mmm)
- Als vulling voor een cake
- Als chocolademelk (2 eetlepels door hete melk)
- Als crepe vulling
Credits to Bellyrumbles